Velkommen til Juveen.no!

Juveen er en norsk organisasjon (BRREG) som hjelper Yezidiene sitt samfunn i Nord-Irak.

Formålet med denne organisasjon er å hjelpe de Yesidiske barn som ble rammet av krigen som IS startet i 2014. Vi ønsker å samle inn penger og drive veldedighetsarbeid for å forbedre leveforholdene for disse barna.

Vi ønsker blant annet å støtte et barnehjem som allerede er i drift og som ble startet i 2017 i byen Sharya utenfor Dohuk. Dette barnehjemmet ble etablert av en privatperson som er grunnlegger for Juveen barnehjemmet og ble opprettet i tilknytning til en flyktningsleir.

Barnehjemmet har en kapasitet på 30 barn, men har også 140 barn som kommer og har akutt behov for hjelp.

Antall Jesidie foreldreløse barn som kommer ut av fangenskap og slaveri hos islamistene er nå opp i 2400, og det registreres fortsatt nye barn hver uke.

Målet nå er å bidra til at det åpnes et større barnehjem for 200 barn og som kan utvides på sikt til 600-700 barn. Dette ønsker vi å hjelpe med i månedene og årene som kommer.

Veldedighetsarbeidet vårt blir i tillegg til å bidra positivt til barnehjemmet også å hjelpe andre fattige, skoleelever, syke, og gamle som mangler tilgang til behandling og pleie.

Veldedighetsarbeidet er hovedsaklig rettet mot barn og unge og andre trengende som lider under forferdelige levekår. Det nevnte barnehjemmet får bare midler fra forskejllige organisasjoner som kommer og går og som donerer èn gang; de får ikke faste donasjoner og er derfor i en sårbar situasjon.

Så hensikten er å hjelpe dem ved å få faste givere hver mnd som dermed på en måte å bli fadder. Disse regelmessige donasjonene vil da kunne forsørge disse barna i fremtiden og gi dem en stabilitet.

Det er flere hundre tusen Yezidier i Nord-Irak som fortsatt bor i flyktningstelt. De sliter veldig og det er mange som tar selvmord fordi de ikke orker å leve slikt lenger. De har ikke penger til mat, medisin, til behandlinger osv… Det er mye støtte fra individer og organisasjoner rundt om i verden, men likevel er det så mange individer og familier som sliter.

En dråpe i havet gjør likevel en forskjell. Du kan med ditt bidrag gjøre en stor forskjell!

Hvis du ønsker å bli fadder til et barn som er foreldreløs som kunne trenge en hjelpende og en omsorgsperson i livet sitt, og du ønsker til å bidrag til at dette barnet eller barnets familie får månedlig bidrag så ta gjerne kontakt med oss for å bli fast giver .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *